OBVS is een jong detacherings bedrijf in de ICT. Meer over de dienstverlening van OBVS aan haar opdrachtgevers kunt u terug vinden op www.obvs.eu. Onze dienstverlening aan zzp’ers hebben we beschreven op www.zzpbase.nl. Deze website (werken.bij) geeft een overzicht van onze openstaande aanvragen en vacatures. Staat er voor u geen passende aanvraag of vacature bij, dan kunt u zich bij ons inschrijven zodat we u kunnen benaderen zodra er een passende positie ontstaat.

Bij OBVS kennen we een aantal verschillende dienstverbanden:

Freelance/zzp: Dit type “dienstverband” is officieel natuurlijk geen dienstverband, maar voor ons ben je gewoon Obvious. Naast dat je uit naam van OBVS je werkzaamheden bij de opdrachtgever verricht en ons hiervoor een factuur stuurt. Nodigt OBVS je uiteraard uit voor kennisbijeenkomsten, borrels, uitjes etc. En je mag uiteraard gebruik maken, van de collectiviteits kortingen voor bijvoorbeeld verzekeringen.

Payroll-/Projectmedewerker: Als Payroll-/Projectmedewerker kom je voor de duur van het project/de opdracht in dienst bij OBVS, naast je (op uurbasis gebaseerde) salaris ontvang je een pensioenregeling en kan je gebruik maken van de collectiviteitskortingen. Afhankelijk van het project/de opdracht krijg je de beschikking over een auto, reiskostenvergoeding of een ov-abonnement, gewoon de manier van reizen die bij jou past.

Detavast medewerker: Als Detavast medewerker kom je in dienst bij OBVS met de intentie om na 6 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever van OBVS. Zo lang je bij OBVS in dienst bent ontvang je een marktconform salaris, een pensioenregeling, collectiviteitskortingen en een mobiliteitsregeling (lease-auto, vergoeding, ov-kaart).

Vaste medewerker: Als vaste medewerker ben je bij OBVS in dienst, je zal voornamelijk bij de opdrachtgever gedetacheerd zijn, maar ook regelmatig interne werkzaamheden en projecten moeten uitvoeren. Hiervoor krijg je uiteraard een marktconform salaris, de keuze voor een bonusregeling of participatieplan, pensioenregeling, collectiviteitskortingen, mobiliteitsregeling (lease-auto, vergoeding, ov-kaart) etc etc.